Overnachten

In het Merenhoogland kan je slapen in een shelter in het bos, in een hut op de camping, in een gezellige B&B of je tegoeddoen aan een luxe hotelkamer.

Kamperen

Er zijn 4 campings, die alle 4 aan het water liggen. Bij Skanderborg is er Camping Skanderborg Sø, in een oude boomgaard direct aan het meer. Bij Ry zijn er twee campings: Birkhede, met prachtig uitzicht gelegen aan Knudsø, met zwembad en veel faciliteiten. Holmens Camping, ligt aan de andere kant van Ry, met een kindvriendelijk strandje en aan de Gudenå rivier, met zwembad en speeltuin. Bryrup Camping ligt iets meer ten zuiden, zet in op de aktieve vakantieganger en natuurliefhebber en biedt veel georganiseerde natuur aktiviteiten aan.  Alle campings hebben ook hutten te huur.
     
     

Bed & Breakfasts of vakantiehuisjes

Er zijn diverse bed & breakfasts, in de stadjes of in oude boerderijen in de natuur. Voor elk wat wils. Er zijn ook huisjes te huur via privé eigenaren, vaak aan het water. De jeugdherberg in Skanderborg heeft ook huisjes te huur, en is mooi gelegen in het bos aan het water.
     

Herbergen en hotels

Kies uit moderne hotels in de stad, herbergen in de dorpjes, of een luxe hotel in de natuur. De stad skanderborg heeft  Hotel SkanderborghusSkanderborgpark hotel en een motel te bieden. Een meer traditionele overnachting heb je in een van de herbergen (kro), de dorpen, vaak met eigen restaurant waar ze erg trots op zijn. Bijvoorbeeld in Låsby of in Norre Vissing.  Een echt vakantie hotel in de natuur vind je bij Knudhule Badehotel, Hotel Ry of in Gl Rye Lyng Dal Hotel, en het hotel op de Himmelbjeg, alle vier met wandelmogelijheden vanuit de deur.